VSIM – Vineyard Soil Irrigation Model ha estat desenvolupat per el Dr. Lars Pierce de Monterey California Estate University (USA).
https://sites.google.com/a/csumb.edu/vsim/

VSIM és un model de recomanacions de reg gestionat desde California (USA). Nasa-Ames (California) es descarrega, processa a temps real les imatges de la teva vinya i les transforma en recomanacions de reg. La metodología es basa en estimar els coeficients de cultius (Kc) a partir d’imatges de satèl.lit e integrar-los en un model de balanç d’aigua al sòl. Et proporciona l’evolució del creixement vegetatiu de cada subunitat de la vinya, evapotranspiració (ETc), humitat al sòl, drenatge, i estrès hídric (potencial hídric de fulla). Amb poca informació (shapefiles & informació básica de la parcel.la), VSIM pot utilizar-se per predir les necessitats de reg en una vinya amb una freqüència setmanal. VSIM també pot utilizar-se com a eina d’avaluació de la programació de reg en base a la humitat del sòl i estrès hídric.

Actualment bodegues com Constallation Brands (http://www.cbrands.com), Gallo E&J winery (http://www.gallo.com), i Treasury Wine Estates (https://www.tweglobal.com) estàn utilitzant aquest model per gestionar el reg. VSIM ha arribat al 2017 a Europa de la mà d’AgriprecDSS.

Descarrega’t un resum de VSIM i gaudeix de la seva presentació a : https://decagon.wistia.com/medias/xssbdjuvqz